Angst hos dyr og hvordan du kan forebygge det

Nytåret er for mange mennesker ofte forbundet ned fest og farver, god mad og godt selskab. Fyrværkeri er en uundgåelig del af nytårsaften, og der bliver i dagene omkring fyret eksplosiver af til mange millioner kroner. Selvom det er festligt for de fleste mennesker, fremkalder det ofte angst hos dyr. Mange hunde- og katteejere forbinder denne aften med hunde der gør højt, hver gang der fyres fyrværkeri af. Dermed bliver det for mange kæledyrsejere ikke en god aften, da de skal hundse rundt og berolige deres hund, hver gang en lighter kommer i nærheden af en lunte. Mange mennesker føler også stort slægtskab til deres hunde og katte, og udvikler en form for symbiose, hvor de tager dyrets følelser på sig. Derfor er angst hos dyr ikke kun et problem for kræet, men også det mennesker som ejer det.

Men der er hjælp at hente, hvis dit dyr har nytårsangst. Der findes lægemidler, der tilnærmelsesvis kan råde bod på dette.

Medicin til dyr med angst

Der findes nu om dage op til flere godkendte veterinære lægemidler til hunde på det danske marked. Disse har til hensigt at neddæmpe dyrets angst i forbindelse med høje lyde. Hvis du har en kat med angst for høje lyde, er der også udviklet en enkelt veterinært lægemiddel. Dette er dog fremstillet i forbindelse med at katten har angst når den skal transporteres eller til dyrlægebesøg. Midlet kan dog også berolige i tilfælde af høje lyde.

Nogle gange kan det kræve særlige veterinære lægemidler, at stoppe angst hos dyr. Det kan være, at din hund har fået alvorlige bivirkninger af de produkter der er på markedet. I denne forbindelse kan dyrlægen udskrive præparater, som der kræves særlig tilladelse til. I disse tilfælde skal du som kæledyrsejer udfylde en blanket, og derved ansøge om udleveringstilladelse af midlet.